"Wind Rose Festival" virtuaalne projektikohtumine


Erasmus+ koostööprojekt “Wind Rose Festival: finding our way through the arts” alustas sel kevadel virtuaalselt!

Otsa kooli koostööpartnerid on:

ART’J – escola profissional de artes performativas da Jobra (Portugal)
Kainuun ammattiopisto (Soome)
Liceo Artistico Musicale “A. Passaglia” (Itaalia)

Nii nagu projekti logol kujutatud tuuleroos (wind rose) sümboliseerib tuule suunda ja kiirust, koonduvad ka projektis osalejad ühise eesmärgi ümber tehes koostööd erinevate partnerkoolides õpetatavate loome- ja kunsti valdkondade vahel: muusika, tants, teater, kujutav kunst, stenograafia ja multimeedia, muusika ettevõtlus ja produktsioon.

Õpilased organiseerivad, produtseerivad ja viivad ellu meeskonnatööna kolm rahvusvahelist festivali, mis toimuivad kahe aasta jooksul Portugalis, Soomes ja Itaalias. Esimene festival toimub 2022. aasta kevadel Portugalis.




Eelmisel nädalal 19.04.2021 toimus projekti raames esimene õpilaste virtuaalne kohtumine, kus osales 22 õpilast neljast riigist - Eestist, Soomest, Portugalist ja Itaaliast. Õpilased said üksteisega tuttavaks ja arendasid loovust Story Cubes meetodi abil.

Grupitöö tulemusena pakuti välja hulk ägedaid ideid festivali korraldamise teemal. Osalejate seas tehtud küsitluse põhjal selgus, et päris niisama lihtne see festivali korraldamine ikka ei ole.




Allikas: küsitlus virtuaalsel projektikohtumiael osalenud õpilaste seas


Selgus, et kõige suuremaks väljakutseks kujunes ideede genereerimine ja nende jagamine kaasõpilastega. Lisaks tuli hakkama saada ka piiratud ajalimiidi ja inglise keeles kommunikeerumisega.

Otsa koolist teevad projektis kaasa neli õpilast: Brita-Liis Oruste, Greta Liset Ruben, Johanna Kristina Artjušin ja Miina Martensoo ning juhendajana Krista Kingo.

Miina, Johanna, Greta ja Brita-Liisi muljed virtuaalsest projektikohtumisest:

Miina: "Mis sest, et tegemist oli virtuaalse kohtumisega, oli nii tore näha ja suhelda välismaalastega. Huvitav oli protsess, kus pidime gruppides pakkuma välja ideid, leidma ühise meele ning kiirelt mõtlema välja kuidas seda teistele inimestele esitada."

Johanna Kristina: "Esimene kohtumine välismaalastega oli väga põnev. Kohe oli näha, et kõigil oli ootusärevus sees ja sellest tekkis selline positiivne ning entusiastlik õhkkond. See tekitas omakorda tunde, et tahaks juba inimestega näost näkku näha ning päriselt Portugalis toimuvat muusikafestivali korraldada. Ootan huviga, mis sellest kõigest saama hakkab."

Greta Liset: "Esmakohtumine välismaa õpilastega oli väga tore! Meeldiv oli peaaegu kõikide osalejatega läbi kaamera vahenduse kohtuda. Kõnes oli hea õhkkond! Eriti meeldis mulle see, et inimesi ei hinnatud nende keeleoskuse järgi. Meid pandi gruppidesse, kus olid erinevate erialade esindajad. Mitmekesisest seltskonnast tuli häid ja põnevaid ideid. Ma arvan, et sellest tuleb huvitav projekt!"

Brita-Liis: "Virtuaalne kohtumine tekitas minus palju elevust ja põnevust eelseisva osas. Tore oli tutvuda kõigi osalejatega ja mõnega neist ka juba pikemalt projekti kohta arutada. Arvasin alguses, et kultuuridevahelised erinevused tulevad rohkem esile, kuid tegelikult olime kõik päris sarnased, sõbralikud ja toetavad. Kuigi algus tekitas meis kohmetust, siis olen kindel, et sellest tuleb üks väga vinge festival. Projekt tundub olevat väga hästi ülesehitatud ja ma ei jõua ära oodata ühiseid koostöönädalaid Eestis ja Portugalis."


Loe lisa SIIT


Lennukaid mõtteid ja tuult tiibadesse festivali korraldamisel!




Reet Käärik

Rahvusvahelise koostöö projektijuht

reet.kaarik@otsakool.edu.ee

          

Kommentaarid

Populaarsed postitused