Erasmuslaste esimesed päevad suvises Portugalis


Stiilne hilinemine

Oleme Vianas viibinud juba kaks ööd (seisuga 30.06) ning tunneme end juba täiesti mugavalt. Siia postitusse tuleb nüüd kokkuvõte meie elukesest siiamaani. 

Maandumine Portugali pinnal juuni 28. päeval

Lennukisõitu alustasime hommikul kell kuus, lõpetasime Eesti kellalt vaadates 13:15, meie jaoks alles 11:15. Kusjuures liikles pesamuna Marie (mina) esimest korda õhus, hindeks tuleb 6/10 ilma selgituseta. Porto lennujaamast võtsime meeldiva takso, milles istusime Susanna ja Hannahiga tund aega. Aknast piilus juba linnale lähenedes ka korralik vaade:

Linna jõudnud ning kell kaksteist tiksunud, leidsime kohe üles ka oma ajutise kodukese. Meie kahjuks oli omanik veel koristamishoos ja jäime haledalt ukse taha. Kuid me oleme erakordselt nutikad tüdrukud, istutasime end kohvritega mere äärde ja jäime ootama. Õnneks jutte ja nalju jagus. 

 

               Marie ja Hannah mere ääres pingi peal. 

Uks Rua dos Manjovos tänaval avanes meile kell neli päeval. Sisuliselt sellega meie esimene päev lõppeski, keerasime magama nii vara kui võimalik. 

 Hakkame tööle

Esimene hommik Vianas jõudis pärale 29. kuupäeval. Sel päeval tutvusime ka oma võõrustaja muusikakooliga. Esimene mulje oli ülimalt soe, kõik vastutulijad tervitasid särasilmil (ikka maski tagant), pakkusid abi, vastasid küsimustele, näitasid maja. 

Toimus ka esimene orkestriproov. Muljed proovist olid positiivsed, pillid kõlasid kaunilt kokku ning aeg läks nagu lennates. 

Õhtustada saime oma armsas kodukeses kõrvaltänavas. 


                              Roa autor Ms. Tuulas

Erialatunnid

Esimene erialatund toimus preilidel viiuldajatel Hannahil ja Susannal 30. juunil päeval ning teine tund sama päeva õhtul, juhendajateks olid vastavalt Jean-Phillipe Passos ja Pedro Rocha. Tunde kirjeldavad tundi saanud ise tulevikupostitustes. Tšellist Marie tund toimus ka õhtul õpetaja Nikolay Gimaletdinoviga, kes oli lausa Vene päritolu ja ülikõva inglise keelega. Tund oli võrratu ning ma kiidan õpetajat väga, ta suutis avada mu silmi mind painavate murede kohalt. Hindeks 10/10!


                   Eestlased harjutavad erialatunniks

HOIDKE KINDLASTI blogil silm peal, siia laekub peatselt väärtuslikku sisu:)

Silmadega naeratades

Marie:D

Kommentaarid

Populaarsed postitused