Bianca, Pearu, Gertrud ja Maarja Kokkolas. Peatükk 4

Kätte jõudis neljas hommik, silmad ei tahtnud avaneda, unetundide puudus andis vaikselt tunda, siiski tunne oli hea ning olime valmis järgmiseks päevaks.

Meid ootas ees arranžeerimise töötuba, kus arutlesime arranžeerimise põhitõdede üle ning kuulasime erinevaid näiteid  kuidas mõnda lugu erinevate inimeste poolt arranžeeritud on. See oli väga tore hommikune tund, muusika kuulamine juhatas mõnusalt meid ülejäänud päeva sisse.

Pärast seda käisime JÄLLE Tai buffees söömas ning tundsime kuidas iga päevaga samm raskemaks muutus. Ajasime mõnusalt juttu ning rääkisime üksteise riikide kommetest, kultuurist sõnvarast, muidugi TOIDUST ning kõigest muust toredast. Kõhud täis, tegutsesime taas edasi kolmestes gruppides. Nüüdseks olid meil lood paigas, ainult koos mängida veel vaja.
Pärast seda oli veel üks muusika ärinduse töötuba, mida andis üks šoti õpetaja. Alguses oli pisut raske aru saada, sest kõik need aktsendid on tõesti nii erinevad, kuid juba paari minutiga harjusin ära ning sain loengut nautida.

Õhtuks viidi meid Kokkolas natuke välja Lääne ere ääres olevasse vaba aja keskusesse. Seal oli väga ilus ning meile oli korraldatud mõnus ühine õhtusöök (mitte, et meil kõhud ilmas tühjaks oleks saanud). Käisime kõik koos jää peal kõndimas ning pidasime lumesõda. Mulle nii väga meeldis  et terve selle nädala jooksul, esimesest päevast alates on kõik omavahel suhelnud, ei ole sellist asja, et kõik inimesed suhtlevad vaid inimestega oma riikidest, hoopis vastupidi, nii huvitav on kuulata, kuidas teises riigis elu käib. Enamasti isegi ei saanud aru, et me ei ela samas kohas, sest selleks ajaks olime juba väga headeks sõpradeks saanud ning inglise keel oli nii koduseks muutunud, et vahet enam ei teinudki.
Kui me olime söömise lõpetanud, oli aeg sauna minna. Nii lahe oli näha kuidas šotlased ning iirlased reageerisid sellele  et saunast tulles peab välja lume sisse jooksma. Alguses olid nad kabuhirmul, aga pärast nad ei saanud küllalt ning olime saunas kokku üle kahe tunni. Ma isegi õppisin selle saunaskäiguga oma Soome sõpradelt. Ma polnud kunagi tulnud selle peale, et võtta sauna kaasa pangetäis lund, et ennast samal ajal jahutada. See oli nii naljakas sensatsioon  sest niipea kui lumepalli vastu laupa või kätt surusid, sulas see sekunditega ning langes veejoana alla.
Pärast saunaskäiku läksime raas kõik koos Kilta baari, mis oli meile juba koduseks saanud ning tšillisime seal poole ööni.







Kommentaarid

Populaarsed postitused